Fugleskydning og byfest

Fugleskydning er en tradition i vort lille samfund. Det er samtidig en slags byfest for både børn og voksne, fordi der også sker en masse andre aktiviteter end alene fugleskydning, såsom loppemarked om eftermiddagen og fest med spisning om aftenen. Vi håber, at både nye og gamle indbyggere vil ligge vejen forbi.

Alkene afholder arrangementet som vanligt på vort centrale samlings­sted, Alkestrupskolen, hvor blandt andet for­eningernes store telt er rammen om festlighederne.

Fuglekongen

Fugleskydning er en ublodig sag, idet der skydes til en træfugl, hvor forskellige markeringer på fuglen skal skydes af i en bestemt række­følge. Hver markering der bliver skudt ned bliver præmieret. Og til sidst finder vi årets Fuglekonge.
Reglerne for fugleskydningen finder du her.

Selve fugleskydningen starter kl 13.00 og der kan købes skydemærker fra kl 12.30 i teltet.

Aktiviteter

Ud over skydningen til fuglen er der keglebane, sømslag­ning og dart, hvor det også er muligt at vinde sponsorerede præmier. Lad ikke børnene gå glip af de sjove konkurrencer eller lav et venskabeligt vædsdemål med gutterne eller veninderne.

I løbet af dagen er der åbent i teltet, hvor der kan købes øl, vand og andre drikkevarer samt lidt slik og chips. Vi sælger også cigaratter i begrænset omfang. Først på dagen kan der købes lidt morgenbrød efter først til mølle princippet – stadeholderne ved loppemarkedet har et stykke morgenbrød inkluderet i stadeprisen. Det er også i teltet man kan vinde børnevenlige præmier i vores tombola.

Når fuglen er skudt og kongen fundet afsluttes dagen med en 2 retters middag lavet af Sædder IFs dygtige køkkenhold – Det grønne Køkken. Madbilletter kan købes i teltet fra kl 14.30 – der er 120 spisepladser i teltet, så kom tidligt hvis du skal have flere ved samme bord. Under spisningen er der lotteri med gode præmier sponsoretet af lokale virksomheder, ligesom vinderne af dagens konkurrencer offentliggøres. Festen fortsætter med dans og god DJ musik i alle genre til ud på natten.