Kategorier
Aktiviteter

2017: Årets fugleskydning i Algestrup er godt på vej

Skrevet af Mads Møller, Landsbylauget Alkene

Bestyrelsen for Landsbylauget Alkene mødtes i tirsdags til det sidste planlægningsmøde forud for foreningens og ikke mindst Algestrup og oplands største og mest fornøjelige aktivitet (synes vi selv) – årets fugleskydning, byfest og loppemarked, som løber af staben d. 19. august og varer hele dagen samt lidt af natten. Vi starter med loppemarkedet om formiddagen. Først på eftermiddagen åbner de mange aktiviteter og konkurrencer og dagen slutte med fællesspisning og fest til ud på natten. Hele dagen igennem er baren åben for salg af øl, vin, vand, slik, slushice, popcorn og pølse med brød. Vi glæder os i Alkene til at se jer alle sammen.


Faktaboks:

Årets fugleskydning og byfest finder sted d. 19. august ved Alkestrupskolen.

Dagens program:

Kl 10.00 – 15.00 Loppemarked

Kl 13.00 – 18.00 Fugleskydning – og en række andre aktiviteter for børn og voksne.
Salg af skydemærker fra kl 12.30 og madbilletter fra kl 13.00

Kl 18.30 – ? Middag fra Det Grønne Køkken. Præmieoverrækkelse for dagens konkurrencer og amerikansk lotteri. DJ’en spiller op for alle til fest og dans.

Madbillet – NY reduceret pris!

Medlem 110kr
Ikke medlem 160kr
Børn 70kr

Vil du fortælle omverdenen, at du også skal til loppemarked og byfest i Algestrup, så klik deltager eller interesseret i vores facebook begivenhed.


Loppemarked starter dagen

Vi starter ud med det altid velbesøgte Tureby loppemarked fra kl 10.00-15.00 (teltet åbner for salg af morgenmad og drikkevarer kl 9.00 og har åbent resten af dagen). De seneste år har der været hele 62 stadepladser i Alkestrupskolens skolegård, p-plads og hos genboen overfor. Loppemarkedet er en stor succes hvor staderne altid er udsolgt et par måneder før, og hvor der er et stort rykind af menesker på selve dagen.

Markedet er et ‘rigtig’ loppemarked, hvor stadeholderne virkelig har ryddet op i kældre og lofter, og sat de gode sager til salg. Siden starten i 2012 har vores loppemarked været en succes med rigtig mange besøgende og godt salg i boderne“, fortæller Malene Jung Ditlevsen, der er ansvarlig for loppemarkedet hos Landsbylauget Alkene.

Legeland og hoppeborg til de mindste

Den første af dagens aktiviteter er allerede opstillet og bemandet fra loppemarkedets start. Det er legelandet for børn med hoppeborge og boldspil. Området er indhegnet så der er lidt styr på de legende unger, og det koster ikke en bondegård at være med, men kun en mindre skilling der går til foreningens aktiviteter. Så skal du handle i staderne eller være med til fugleskydningen, er der ingen undskyldning for ikke at tage børnene med.

Fugleskydningen er dagens højdepunkt

Fugleskydning er en årlig tradition i Algestrup, der trækker folk til fra nær og fjern. Beboerne i Algestrup og de nærmeste landsbyer bakker selvfølgelig op om arrangementet, men også folk fra resten af Køge Kommune og de nærliggende byer som bl.a. Haslev kigger forbi. Det er rigtig dejligt at se den store opbakning ikke kun lokalt. Det gør det værd at forsætte arbejdet for en fantastisk byfest år efter år.

Selve fugleskydningen og de mange andre aktiviteter på pladsen starter kl 13.00, og der er salg af skydemærker fra kl 12.30. Her kan du enten selvsikkert købe det ene skydemærke, der vil sikre dig sejren som fuglekonge, eller som de fleste købe flere skydemærker for at øge chancerne. Det handler ikke kun om at ramme, men i lige så høj grad om at ramme på det rigtige tidspunkt (tip: når de forgående skytter har skudt delene løse). Reglerne for fugleskydningen kan du læse her.

Festlige aktiviteter for alle

Men aktiviteterne består ikke kun af selve fugleskydningen. Der er også masser af konkurrencer for de mindre skydeglade (eller dem, der ved, at de ikke kan ramme) og børnene. Den lange og tunge, skal bestyrelsen hilse og sige, keglebane stilles op under halvtaget. Der er pilekast og sømslagning lige ved siden af og i år har vi også hele to kraftprøve maskiner med – en stor og en mindre. Det er rørende billigt at deltage og på den måde støtte Alkenes arbejde – og så er der jo sponsorerede præmier til de bedste i hver konkurrence.

Der er også gang i tombolaen hele dagen med gode præmier til særligt børnene. I løbet af dagen er der musik til løjerne med vores lokale stjernemusiker Kim Lærke.

Fællesspisning og fest med musik og præmieoverrækkelser

Dagens aktiviteter slutter ved 18 tiden og fællesspisningen med efterfølgende fest og dans starter kl 18.30. Igen i år er vi heldige at have Sædder IFs meget talentfulde madhold – Det Grønne Køkken – til at lave en lækker to retters menu med nakkefilet, frikadeller, brød og salater til hovedret og tiramisu med kaffe eller te til dessert.

Vi har gjort en stor indsats for at holde omkostninger nede, så vi kan tilbyde madbilletterne til en rigtig god pris på kr 110,- for medlemmer af Alkene (medlemsskab koster 50 pr voksen/25kr pr pensionist, og kan købes på dagen eller ved at indbetale til vores konto – husk at oplyse navn og adresse). Prisen for ikke-medlemmer er kr 160,- og for børn kr 70,-. Madbilletterne købes i teltet fra kl 13.00. Skal du købe billetter til en større gruppe, så kan det betale sig at komme i god tid, for der er rift om dem.

I løbet af aftenen spiller DJ’en op til dans med en bred vifte af gode numre for alle aldre, så der er ingen undskyldning for ikke at kridte skoene og byde konen, manden eller kæresten op til en svingom eller måske en gammeldags sjæler. Aftenen igennem er baren åben så ingen behøver gå tørstige hjem.

Under spisningen sælger vi lodder i det amerikanske lotteri med præmier fra vores mange sponsorer, så tag endelig jeres mønter og sedler med, for lodderne koster kun kr 5 stykket.

En stor tak til vores sponsorer

De fleste af vores sponsorers donationer bliver til præmier for dagens aktiviteter og særligt til fugleskydningens skarpskytter. Præmierne deler vi ud under middagen og det glæder vi os til. Samtidig vil vi allerede nu sige tak til vores mange sponsorer. Uden jeres venlige bidrag kunne vi ikke afholde fugleskydningen, som vi gør det i dag. Vi er stadig i gang med at skaffe de sidste sponsorer, så vil du gerne bidrage, så tag endelig kontakt til os.

Her kan du se lidt stemningsbilleder fra sidste års byfest, så du ved hvad du kan forvente og ikke må gå glip af. Vi glæder os til at se dig.

Vi siger tusind tak til alle, der har været med til at gøre fugleskydningen/byfesten til en fantastisk dag. Tak til Det grønne køkken for den fremragende mad. Tak til alle lopper, gæster, naboer med mere, uden Jeres opbakning var der ingen at feste for. Stor tak skal også lyde til alle de frivillige hjælpere, uden jeres hænder ville det være uoverskueligt. Men ikke mindst tusind tak til alle sponsorer, uden jer var dagen umulig.

Slået op af Landsbylauget Alkene i Søndag den 21. august 2016

Kategorier
Aktiviteter

Tak for en dejlig tur i skoven

Tusind tak for en fantastisk hyggelig cykeltur i går. Vi takker til alle der mødte op og var med til nogle hyggelige timer. Og tak til dagens sponsor vores lokale cykel forhandler HCH service Herfølge. Vi ses frem til næste års tur.

Tusind tak for en fantastisk hyggelig cykeltur i går. Vi takker til alle der mødte op og var med til nogle hyggelige timer. Og tak til dagens sponsor vores lokale cykel forhandler HCH service Herfølge. Vi ses frem til næste års tur. God søndag alle.

Slået op af Landsbylauget Alkene i Søndag den 7. maj 2017

Kategorier
Aktiviteter

Alkene cykler for sammenholdet (PM)

Foråret er over os og skoven bliver stadigt grønnere. Det er på tide at finde cyklen frem fra skuret og komme afsted. Det mener borgerne i Algestrup også, når de d. 6. maj kl. 13.30 inviterer byens borgere og alle andre interesserede til skovtur på cykel.

Landsbylauget Alkene står for en lang række arrangementer i ”Alkeland” gennem året, og forårets første aktivitet er en skovtur på cykel i de mange skove omkring byen. Startskuddet lyder kl. 13.30 hvor børn og voksne sætter af fra Skovvej i hyggeligt tempo med mange pitstop undervejs hvor en øl og vand kan nydes. Skovcykelløbet i Algestrup er ikke et motionsløb, men ren hygge på cykel hvor børn og voksne i alle aldre kan være med”, udtaler formand for Landsbylauget Alkene Flemming Sørensen

Det er efterhånden en mangeårig tradition at beboerne i Algestrup og omegn cykler foråret i møde med en hyggelig skovtur. Turen går ad de små veje over bl.a skovene ved Skrodsbjerg og forbi Turebyholm inden turen igen slutter i Algestrup. Undervejs gøres det holdt i skoven, hvor grillen tændes og der kan købes øl, vand og pølser med brød. Det fortæller Thomas Jensen, næstformand i landsbylauget.

Vi har en rigtig hyggelig eftermiddag i det grønne til glæde for byens børn og voksne. Sidste år startede vi en ny tradition med små konkurrencer og lodtrækninger ved de mange pitstops, der er lagt ind undervejs på turen. Det skabte lidt ekstra konkurrence og lyst til at cykle undervejs, så det gør vi igen i år. Vi håber rigtig mange fra Algestrup og byens omegn igen i år vil tage med på vores hyggelige tur”, slutter Thomas Jensen

Kategorier
Aktiviteter

Borgermøde for Algestrup – nu og i fremtiden

Vil du være med til at udvikle Algestrup og sikre en aktiv by og en levende skole? Så skal du tage med til d. 23. marts kl 19.00 i Hanebjælken, hvor Alkene inviterer til lokalt “borgermøde” om Algestrups udvikling nu og på den lange bane. Vi har alle en rolle i byens fremtid og Alkene vil gerne høre dine ønsker og forventninger til fremtidens Algestrup.

Ny kommuneplan kan give muligheder

Byrådet skal til efteråret vedtage en ny kommuneplan, og forarbejdet er i gang hos politikere og forvaltning. Kommuneplanen fastlægge i hvilken retning kommunen skal udvikle sig, herunder hvor der kan ske større boligudvikling. Alkene arbejder for at muliggøre yderligere boligudvikling i Algestrup ved at få de rette rammevilkår i kommuneplanen. Flere parcelhuse og dobbelthuse kan give os bl.a. de mindre boliger mange ældre ønsker, når de vil skifte det store hus og have ud med mindre og blive i byen. Det kan give boliger til den nye lille familie og generelt sikre flere børnefamilier til Algestrup, så underlaget for skole, institution og foreningsliv er til stede mange år frem.

Hvordan vil du udvikle Algestrup

Alkene er været til møde med kommunens Økonomiudvalg, som godt kan se potentialet i vores ønsker for byen og ikke finder dem urimelige. Det giver forhåbentlig de videst mulige rammer for fremtidig boligudvikling, og Alkene vil følge forvaltningens og byrådets arbejde med kommuneplanen tæt. Kom til “borgermødet” og hør hvor Alkene ser muligheder for at udvide byen og hvad vi gør herfra. Kom meget gerne med dine egne forestillinger om byens udvikling. Algestrups fremtid er et fælles projekt.

Kategorier
Aktiviteter

Årets vindere af fugleskydning og aktiviteter 2016

Tak for endnu en fantastisk fugleskydning og byfest. Og tak til de mange deltagere i årets forskellige konkurrencer og naturligvis fugleskydningen.

ÅRETS VINDERE BLEV……

FUGLESKYDNINGEN – FUGLEN

Toppen: Claudi Flørnæs

Højre Vingefjer: Bruno

Højre Vinge: Anders Jacobsen

Venstre Vingefjer: Jens Christian

Venstre Vinge: Erik Nielsen

Højre Klo: Anders Jacobsen

Venstre Klo: Claudi Flørnæs

Halejern: Vinnie Rasmussen

Brystpladen FUGLEKONGEN: John Nielsen

SØMSLAGNING
Mænd:
1 præmie – Torben Pedersen 6 slag
2 præmie – Anders Jacobsen 10 slag
3 præmie – Nicklas Lau Brandt 14 slag

Kvinder:
1 præmie – Natasha C 19 slag
2 præmie – Kirsten Labuz 21 slag
3 præmie – Lill Lau Brandt 24 slag

Børn:
1 præmie – Katrine Jensen 48 slag
2 præmie – Rikke Andersen 50 slag

KEGLER
Mænd:
1 præmie – Morten Englund 20 point
2 præmie – Steen Labuz 16 point (ved lodtrækning)
3 præmie – Danni 16 point (ved lodtrækning)

Kvinder:
1 præmie – Natasja Lau Brandt 14 point
2 præmie – Vinnie Rasmussen 13 point
3 præmie – Susanne Dam 12 point (ved lodtrækning)
4 præmie – Lill Lau Brandt 12 point (ved lodtrækning)

Børn:
1 præmie – Mikkel Kongård 16 point
2 præmie – Rikke Andersen 8 point
3 præmie – Rikke Jensen 7 point (ved lodtrækning)
4 præmie – Maja Pedersen 7 point (ved lodtrækning)

PILEKAST
Mænd:
1 præmie – Jan Rasmussen 140 point
2 præmie – Frank Andersen 121 point
3 præmie – Torben Pedersen 101 point

Kvinder:
1 præmie – Christina Rasmussen 98 point
2 præmie – Nynne Labuz 79 point
3 præmie – Othilie 76 point

Børn:
1 præmie – Oscar Ryborg 79 point
2 præmie – Kristoffer D 65 point

HAMMEREN
Mænd:
1 præmie – Anders Jacobsen 43 point

Kvinder:
1 præmie – Sofie 1 point

Tillykke til ALLE