Kategorier
Pressen skriver

Pressen skriver: Smukke forårsblomster på trekanten ved infotavlen

Nedenstående er en gengivelse af en positiv artikel i Dagbladet Køge om hvor lidt der egentlig skal til og hvad den enkelte kan gøre for at forskønne en by og overtale kommunen til at gøre en ekstra indsats for at det lykkes. Det hele starter med en henvendelse fra en interesseret beboer i Algestrup, der gerne vil gøre sin by lidt skønnere.

Nyanlagt blomstrende område ved Algestrups infotavle. Fotograf Per Møller fra Dagbladet Køge (sn.dk)
Nyanlagt blomstrende område ved Algestrups infotavle. Fotograf Per Møller fra Dagbladet Køge (sn.dk)

Et smukt “forvandlings-bolsche” i Algestrup

Af journalist Per Møller, Dagbladet Køge, bragt d. 24. maj 2017

En opringning til ETK i Køge fra en borger i Algestrup sidste år, har udløst et sandt farveflot af smukke forårsblomster på “trekantområdet” overfor Algestrup Skole.

Borgeren, Joan Skanderup, henvendte sig sidste sommer til ETKs landskabsarkitekt Berit Jacobsen og spurgte om der ikke også kunne komme flotte blomsterløg til Algestrup. Hun syntes, at de mange forårsblomster der hvert år møder borgerne i Køge og Herfølge var en sand pryd og fryd – og hun håbede at ideen kunne spredes til flere steder i kommunen“, fortæller projektkonsulent Anne Højbjerre Andersen fra ETK Køge.

ETK tog idéen op – og der blev mulighed for at opfylde ønsket om såning af blomsterløg til Algestrup. Resultatet har kunne følges i den hyggelige by siden det tidligere forår.

Det var faktisk min mor og jeg der fik idéen til at kontakte ETK og forhøre os om muligheden for også at få mulighed for at glæde os over forårets mange smukke blomster i Algestrup. Vi har gennem flere år frydet os over den smukke farvepragt når vi kører gennem Herfølge og Køge. Så vi skrev et brev til ETK og fik et positivt svar tilbage hvor vi fik at vide, at man hos ETK var positivt stemt omkring muligheden“, fortæller Joan Skanderup til LørdagsAvisen.

Så fra det tidlige forår, har det omtalte areal ved Algestrup skole været et stort “forvandlingsbolsje” med skiftende farvepragt.

Først kom krokus op og bød foråret velkommen. Så kom to forskellige slags påskeliljer, der siden blev afløst af hele tre forskellige slags tulipaner. Og forårets “finale” bliver den store, smukke blå Alium, som så småt er på vej til at blande sig i blomsterhavet.

Vi er rigtigt taknemmelige for, at ETK har gjort, at vi også her i Algestrup kan glæde os over forårets smukke blomster og fantastiske farvepragt. Alle borgere i byen nyder det hver dag, og vi glæder os allerede til næste forår, hvor det hele starter forfra“, siger Joan Skanderup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.